Rugaciune pentru boala grava. Ce cuvinte sa rostesti atunci cand o persoana draga sufera?

Rugaciune pentru boala grava. Ce cuvinte sa rostesti atunci cand o persoana draga sufera?

Rugaciune pentru boala grava. Ce cuvinte sa rostesti atunci cand o persoana draga sufera?

Uneori, medicii sunt neputinciosi in fata bolii, iar tot ce le mai ramane persoanelor aflate in suferinta este sa apeleze la rugaciune. In cazul in care cei afectati de o boala grava nu mai pot nici sa se roage, aceasta sarcina le revine persoanelor apropiate.
 
Este crunt sa vezi cum un membru al familiei se lupta cu o boala grea, fara ca tu sa poti face ceva in aceasta privinta! Insa, in orice situatie, oricat de cumplita ar fi ea, este important sa nu-ti pierzi speranta! Iar, daca esti o fire credincioasa, va ajuta sa rostesti o rugaciune pentru boala grava! Este important ca, atunci cand o rostesti, sa nu te gandesti la altceva, ci sa spui rugaciunea din tot sufletul, concentrat pe vindecarea persoanei pe care o iubesti.
 
Iata o rugaciune pentru boala grava pe care o poti rosti atunci cand cineva se afla in suferinta:
 
„Dumnezeule Atotputernice, Cela ce cu mila Ta pe toate le zidesti spre mantuirea neamului omenesc, cerceteaza-l pe robul Tau (…), pe cel ce cheama numele lui Hristos, vindeca-l de toata boala trupeasca si slobozeste-l de pacat si de ispitirile pacatoase, de orice necaz si orice asuprire vrajmaseasca indeparteaz-o de la robul Tau. Ridica-l pe el din patul pacatului si il aseaza in Sfanta Ta Biserica – sanatos cu trupul si cu sufletul ca sa slaveasca impreuna cu toti oamenii, prin fapte bune, numele lui Hristos, ca Tie iti inaltam slava impreuna cu cel fara de inceput al Tau Fiu si cu Sfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin”
 rugaciune pentru boala grava
De asemenea, poti spune urmatoarea rugaciune puternica pentru vindecare:
 
“Stapane Atottiitorule, Imparate sfinte, Cel ce pedepsesti si nu omori, Care intaresti pe cei neputinciosi si ridici pe cei cazuti, Cel ce indrepti chinurile trupesti ale oamenilor, rugamu-ne Tie, Dumnezeul nostru: In milostivirea Ta, cerceteaza pe robul tau (roaba ta) … (numele) si-i iarta lui (ei) orice a gresit cu voie sau fara de voie.
 
Doamne, Dumnezeul nostru, trimite din cer puterea Ta cea tamaduitoare, atinge-Te de trup, potoleste-i fierbinteala, usureaza-i suferintele si izgoneste toata boala cea ascunsa. Fii tamaduitorul robului Tau acesta (roabei Tale aceasta), ridica-l pe dansul (dansa) din patul durerii si din asternutul chinuirii. Daruieste-l pe dansul sanatos si intreg Bisericii Tale, ca sa fie bineplacut Tie si sa faca voia Ta. Ca Tie se cuvine sa ne miluiesti si sa ne mantuiesti pe noi, Dumnezeul nostru, si Tie slava inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin”.
 
Daca iti doresti sa ajuti bolnavul aflat in suferinta, rosteste aceste rugaciuni oricat de des ai posibilitatea! Concentreaza-te la fiecare cuvant pe care il rostesti si, daca locul in care te afli iti permite, in timp ce rostesti o rugaciune pentru boala grava, este recomandat sa ai in fata ta o lumanare aprinsa sau o candela sfintita.
 
Rugaciunile trebuie facute din inima, de preferat intr-un loc linistit, in care sa nu poti fi distras de miscarea sau galagia din jur. Impartaseste-i Lui Dumnezeu grijile tale in privinta persoanei pe care o iubesti si care acum se afla in suferinta si roaga-L sa-i aduca vindecarea si linistea de care are nevoie! Este important sa iti pastrezi speranta, chiar si atunci cand sansele de vindecare sunt minime, si sa ajuti persoana bolnava sa treaca mai usor prin acest moment extrem de dificil.
 
Citeste si Acesta este cel mai bun moment pentru a rosti o rugaciune pentru pace!