Acesta este cel mai bun moment pentru a rosti o rugaciune pentru pace!

Acesta este cel mai bun moment pentru a rosti o rugaciune pentru pace!

Acesta este cel mai bun moment pentru a rosti o rugaciune pentru pace!

In momente de deznadejde si clipe grele, nu doar crestinii, ci toti oamenii isi intorc fata catre Dumnezeu. Indiferent de maniera in care se gandesc la o Divinitate Superioara, oamenii isi pun nadejdea in Cel care a creat lumea si pamantul, pentru care trecutul si viitorul nu exista, iar deznodamantul nu este un mister.
 
Acum, mai mult ca oricand, a venit momentul sa pastram un moment de tacere si sa rostim, fie soptit, fie in gand, o rugaciune pentru pace. Trecem prin vremuri de restriste, in care cu totii avem nevoie sa nu ne pierdem speranta si sa credem ca situatia se va imbunatati.
 
In cele ce urmeaza, v-am pregatit doua rugaciuni care pot fi rostite in aceste momente. Desi o astfel de rugaciune pentru pace este necesara in contextul actual, nu trebuie sa uitati ca ea poate fi spusa si pentru necazurile personale ori in momente in care sufletul dumneavoastra are nevoie de alinare.
 
Rugaciune pentru pace si inmultirea dragostei
 
Doamne, Dumnezeul nostru, cauta dintru inaltime, ca un iubitor de oameni, asupra inimilor noastre ca suntem lipsiti de dragoste, unire si imbolditi de spinii urii si ai altor pacate.
 
Binecuvinteaza, Doamne, Iisuse Hristoase, pe poporul greu incercat si ocroteste pe copii, pe femei, pe barbati prin harul Tau!
 
O picatura din harul Preasfantului Tau Duh coborand peste dansele, roureaza-le bogat, ca sa aduca roade bune si, din dragostea cea catre Tine, sa sporeasca in fapte bune si sa petreaca in dragoste si unire.
 
Asa, Doamne, inmultind dragostea in inimile robilor Tai, pazeste-ne de tot raul, de asuprirea vrajmasilor vazuti si nevazuti, de sabie, de navalirile altor neamuri si totdeauna ne ajuta sa ne iubim unii pe altii si sa facem tot binele spre a ne invrednici de bunatatile Tale. Amin.
 rugaciune pentru pace
Rugaciune pentru pace in tara, pentru izbavirea de razboi si navalirea altor neamuri (din Fericitul Filotei Zervakos, „Sfaturi, minuni, rugaciuni”)
 
Dumnezeul parintilor nostri, Doamne ai mila, Tu Cel Care ai facut cerul si pamantul si toate cele ce sunt pe el, Tu, Cel Care pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mantuire Te-ai coborat din ceruri si Te-ai facut Om asemenea noua intru toate, in afara de pacat, Tu, Cel Care sus pe lemnul crucii Ti-ai intins preacuratele Tale maini si Ti-ai varsat preacinstitul Tau sange, ca sa ne rascumperi din blestemul legii si sa ne daruiesti Imparatia Ta cea vesnica.
 
 Tu, Cel Care ne-ai invrednicit sa Te numim Tata si sa cerem Imparatia si dreptatea Ta, sa se faca voia Ta cea sfanta, precum in cer asa si pe pamant.
 
Tu Cel Care ne-ai dat sfanta porunca a dragostei zicand: „Aceasta va poruncesc voua: sa va iubiti unii pe altii, si intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea iubire unii pentru ceilalti”, Tu, Cel Care ne-ai dat pacea Ta zicand: „Pacea Mea va dau voua“, fii-ne milostiv si miluieste-ne pe noi cu puterea Ta cea mare.
 
Impaca lumea Ta intreaga, imprastie intre neamuri pe cei ce doresc razboiul, intoarce-i pe toti la dumnezeiasca cunoastere, ca, devenind cu totii o singura turma, sa Te aiba pe Tine Pastor, pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitor si Izbavitor al nostru. Amin.